Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Sol- och Sportglasögon

Solglasögon är kanske den snyggaste accessoaren en varm sommar, men de ger också ett bra skydd för dina ögon mot skadliga UV-strålar.

Kort fakta om solglas

Solglasögon daterar sig som mode från tidigt 1900-tal - det lär ha varit Bausch & Lomb som gjorde de första. De används för att skydda ögonen mot det starka ljus som återspeglas av ljusa eller reflekterande ytor i solljus såsom boksidor, snöklädda fält och vattenytor.

Det är viktigt att titta efter UV-skydd på solglasögon. Mörka glasögon utan UV-skydd lurar pupillen att vidgas. Det kan skada ögat. CE-märkta glasögon har garanterat UV-skydd. Gröna och grå glas ger bäst färgåtergivning. Bruna glas är bäst vid bilkörning. Undvik blå glas då de skyddar sämre. Plastglas ger bättre UV-skydd än mineralglas, men är inte lika reptåliga.

Polariserande glas är skapta för att ta bort reflexer från plana ytor, så som vindrutan på bilen eller vattenytan ute på sjön. Detta kan hjälpa en som kör bil i starkt solljus eller någon som navigerar sig mellan otrevliga grund ute på sjön. Är du osäker vilka glas som faktiskt är polariserande så fråga oss i butiken. Maui Jim och Polaroid är dock kända för denna funktion. 

Vi erbjuder även solglasögon med styrkor i för dig som vill se klart även med solglasögon.

Maui Jim Solglasögon

Adidas solglasögon för sport

Adidas sportglasögon finns i många varianter och olika färgskivor för olika sporter och aktiviteter som golf, cykling, löpning, skidåkning m.m. Bågarna är lätta och går att justera i näsan samt vinkla skalmarna. Det går också lätt att byta glas om man vill ha olika färgskivor för olika aktiviteter. Det finns andra tillbehör så som nackband och svettband med mera. Du som bär glasögon kan få en insats med dina styrkor att sätta innanför de färgade skivorna.

När det gäller glas till solglasögonen så är polariserande det bästa alternativet. Utöver att skydda ögonen, så tar de bort reflexer på vågräta ytor, som t.ex. när instrumentbrädan i bilen speglar sig i vindrutan. På så sätt blir det enklare och säkrare att köra bil även i svåra ljusförhållanden. Ute på sjön är polariserande också en riktig livräddare då du lättare kan få syn på eventuella grund under vattenytan. 

Louise är proffset när det gäller Adidas Sport så har ni några funderingar så kom gärna innan och fråga efter henne. Välkommen!

Skyddsglasögon med läsruta

Trött på att gå vilse i skogen när du sportar? Dessa bågar passar utmärkt vid till exempel orientering och skytte. De har en slimmad design och en integrerad läsruta i nedre delen av glaset. Finns i flera olika lässtyrkor.

Simglasögon med styrka

Gillar du att njuta av världen under vattenytan, men har lite svårt att se den klart? Då kanske simglasögon med styrka vore något för dig! Simglasögon från Shoptic går att få i styrkor från + 6.0 - till och med - 7.0 dpt. De är även saltvattenresistanta och skyddar dina ögon mot skadligt UV-ljus. Varför inte göra nästa badsemester ännu bättre med hjälp av ett par av dessa? Välkommen in i butiken så berättar vi mer!

Skytteglasögon

Det är Tomas, som är vår specialist när det gäller synundersökning och utprovning av skytteglasögon. Även om inte så aktiv på senare tid, så är han själv pistolskytt, och tack vare det mycket insatt i problem och förutsättningar med skytteglas.

Vi arbetar med märkena Knobloch och Müller Manching Dynamiks skyttebågar. Till Knobloch finns det många olika tillbehör som irisbländare, täckskivor, färgfilter m.m. Dynamik-bågen är utmärkt till PPC-skytte, den går att justera i näsan, höja och sänka och det går lätt att byta glas, om man vill ha flera glas med olika färg.

Har du funderingar så hör gärna av dig!

Kontakt  |   Karta   |   Nyheter  |   Om cookies  |   Öppettider   |   Boka tid

-