Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Kontaktlinser

Varför inte börja med kontaktlinser?

Idag kan nästan alla ha kontaktlinser då de finns för de flesta synfel. De nya materialen släpper igenom mer syre och det ger en bättre hälsa och komfort.

Vi är fem kontaktlinsoptiker som arbetar med alla kända linsfabrikat, vilket gör att vi alltid är först med det senaste. Med vår kunskap och erfarenhet ser vi till att du får de bästa linserna för dina ögon och behov. Vi utför även synundersökningar för kontaktlinser, där du får med dig ditt recept.

Vi undersöker dina ögon enligt Socialstyrelsens bestämmelser minst 1 gång per år. Det är viktigt så att man ser att linserna inte påverkar dina ögon på ett negativt sätt. Vi kontrollerar bl.a. hornhinnan, ögonvitan och dess blodkärl samt allergiska reaktioner.
En undersökning kostar 495 kr.

Du har också garanti på linserna.

Du får en ny lins utan kostnad om du har sönder eller förlorar någon lins inom 6 månader. Gäller för 14 dags och månadslinser. Fria kontroller av dina ögon och linser vid problem, gäller 6 månader från undersökningsdatumet.

Linsabonnemang

Man kan också dela upp betalning och betala månadsvis med linsabonnemang.
Kontakta oss, så berättar vi mer.

Prova linser 1 månad från 895 kr.

Vi erbjuder dig att prova linser under 1 mån från 895 kr.
Då ingår undersökning, linser, vätskor och återbesök. Vi lär dig att hantera linserna och gör efterkontroller. Vi undersöker då dina ögon, linsens passform, synskärpan och diskuterar med dig hur linserna fungerar, så att du kan bli så nöjd som möjligt.

"Optiker Almå har av AlltOmLinser.se utsetts till en av Linköpings rekommenderade optiker."

Olika linssorter

Endagslinser

Bryt förpackningen, sätt in linserna och se bra hela dagen, sedan kastar du dem vid dagens slut. Endagslinser är perfekt för dig som alltid vill ha fräscha linser och glömma allt vad skötsel heter. Helt oslagbart för dig som bara vill ha linser någon gång ibland eller är ute och reser mycket. Dessutom är riskerna för irritation och komplikationer i ögat minimala.

Månadslinser / 14-dagarslinser

Är linser som används 2-4 veckor innan du byter till nya. Finns för nästan alla synfel. Du sätter in dem på morgonen och tar ut dem på kvällen för rengöring. Korttidslinser är enkla att hantera, men kräver skötsel med linsvätska.

Astigmatiska/ toriska linser

Nu kan de flesta brytningsfel korrigeras med mjuka linser. De senaste åren har det kommit många nya sorter som oftast sitter bättre, är bekvämare, och ger en bättre synskärpa. Linserna kallas för toriska och är tillverkade så att de korrigerar astigmatiska synfel.

Dygnet-runt-linser

Linser som används upp till 1 månad i sträck. Fördelen är att du ser klart när du vaknar, utan att behöva treva efter dina glasögon det första du gör på morgonen. Enkel skötsel. När tiden gått ut slänger du dem och sätter in ett nytt par. Så bekvämt att du lätt glömmer bort att du har linser.

Progressiva/ multifokala linser

Linser för dig som börjar se dåligt när du läser. Dessa gör så att du kan se både på långt och nära håll. Ger fördelar med ett vidare synfält utan bågar som är i vägen.

Stabila linser

För vissa synfel kan stabila/hårda linser vara ett bra alternativ. Fördelar är att de är billigare i längden och behöver ej bytas lika ofta, men nackdelar är en sämre komfort och att de är lättare att tappa.

Färgade linser 

Med färgade linser kan du förstärka din ögonfärg eller ändra den till en helt annan. Finns i många olika färger och utförande.

Nattlinser

Vill du slippa dina linser dagtid?

Nu har du som är närsynt möjlighet att prova ut specialanpassade kontaktlinser för nattbruk. Du får en helt normal syn dagtid – utan varken linser eller glasögon! 

Dreamlite nattlinser är stabila, syregenomsläppliga kontaktlinser. Med hjälp av deras specialtillpassade form omformas den centrala delen av hornhinnan, så att den tillfälligt tar bort ditt synfel. Förändringen av hornhinnan är reversibel vilket innebär att om du inte sover med linserna i kommer din hornhinnas form att gå tillbaka till sin ursprungliga form. 

Fråga oss så berättar vi mer, eller läs vidare om nattlinser i länkarna nedan:

Kontaktlinspriser

Här nedan ser du priserna per förpackning på några av våra vanligaste linssorter.
Bausch&Lomb
Pure Vision 2 HD510 :-
Pure Vision 2 HD for astigmatism690 :-
Pure Vision 2 Multifocal700 :-
Johnson&Johnson
Ac1Day Moist 30-pack260 :-
Ac1Day Moist 90-pack700 :-
Ac1Day Moist Ast. 30-pack      310 :-
Ac1Day Multifocal375 :-
Acuvue Oasys295 :-
Ac. Oasys Astig.380 :-
Cooper Vision
Proclear 1-Day 30-pack200 :-
Proclear 1-Day 90-pack530 :-
Proclear 1-Day Multifocal 295 :-
My Day 30-pack250 :-
My Day 90-pack675 :-
Avaira350 :-
Proclear XC290 :-
Proclear Toric550 :-
Proclear Multiocal670 :-
Biofinity420 :-
Biofinity Toric570 :-
Biofinity Multiocal690 :-

Ciba Vision

Dailies Aq+ 30-pack200 :-
Dailies Aq+ 90-pack540 :-
Dailies Aq + Toric 30-pack325 :-
Dailies Aq + Toric 90-pack875 :-
Dailies Aq + Multifocal 30-pack329 :-
Dailies Total 1 30-pack329 :- 
Dailies Total 1 90-pack905 :-
AirOptix Aqua400 :-
AirOptix f. Astigmatism690 :-
AirOptix Multifocal690 :-
AirOptix Night&Day650 :-

Kontakt  |   Karta   |   Nyheter  |   Om cookies  |   Öppettider   |   Boka tid

013-