Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Sportglasögon & Skytteglasögon

Adidas solglasögon för sport

Adidas sportglasögon finns i många varianter och olika färgskivor för olika sporter och aktiviteter som golf, cykling, löpning, skidåkning m.m. Bågarna är lätta och går att justera i näsan samt vinkla skalmarna. Det går också lätt att byta glas om man vill ha olika färgskivor för olika aktiviteter. Det finns andra tillbehör så som nackband och svettband med mera. Du som bär glasögon kan få en insats med dina styrkor att sätta innanför de färgade skivorna.

När det gäller glas till solglasögonen så är polariserande det bästa alternativet. Utöver att skydda ögonen, så tar de bort reflexer på vågräta ytor, som t.ex. när instrumentbrädan i bilen speglar sig i vindrutan. På så sätt blir det enklare och säkrare att köra bil även i svåra ljusförhållanden. Ute på sjön är polariserande också en riktig livräddare då du lättare kan få syn på eventuella grund under vattenytan. 

Sportglasögon med läsruta

Trött på att gå vilse i skogen när du sportar? Dessa bågar passar utmärkt vid till exempel orientering och skytte. De har en slimmad design och en integrerad läsruta i nedre delen av glaset. Finns i flera olika lässtyrkor.

Skytteglasögon

Det är Tomas, som är vår specialist när det gäller synundersökning och utprovning av skytteglasögon. Även om inte så aktiv på senare tid, så är han själv pistolskytt, och tack vare det mycket insatt i problem och förutsättningar med skytteglas.

Vi arbetar med märkena Knobloch och Müller Manching Dynamiks skyttebågar. Till Knobloch finns det många olika tillbehör som irisbländare, täckskivor, färgfilter m.m. Dynamik-bågen är utmärkt till PPC-skytte, den går att justera i näsan, höja och sänka och det går lätt att byta glas, om man vill ha flera glas med olika färg.

Har du funderingar så hör gärna av dig!

Solglasögon >>

Glasögon >>


Optiker Almå i Linköping är ett familjeföretag från 1969 inriktat på glasögon, linser, ögonhälsa samt nöjda kunder. Vi håller oss väl uppdaterade med de senaste kunskaperna och tekniken så att du kan få den bästa lösningen för dina ögon och syn. Välkommen!