Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Solglasögon

Solglasögon är kanske den snyggaste accessoaren en varm sommar, men de ger också ett bra skydd för dina ögon mot skadliga UV-strålar.

Kort fakta om solglas

Solglasögon daterar sig som mode från tidigt 1900-tal - det lär ha varit Bausch & Lomb som gjorde de första. De används för att skydda ögonen mot det starka ljus som återspeglas av ljusa eller reflekterande ytor i solljus såsom boksidor, snöklädda fält och vattenytor.

Det är viktigt att titta efter UV-skydd på solglasögon. Mörka glasögon utan UV-skydd lurar pupillen att vidgas. Det kan skada ögat. CE-märkta glasögon har garanterat UV-skydd. Gröna och grå glas ger bäst färgåtergivning. Bruna glas är bäst vid bilkörning. Undvik blå glas då de skyddar sämre. Plastglas ger bättre UV-skydd än mineralglas, men är inte lika reptåliga.

Polariserande glas är skapta för att ta bort reflexer från plana ytor, så som vindrutan på bilen eller vattenytan ute på sjön. Detta kan hjälpa en som kör bil i starkt solljus eller någon som navigerar sig mellan otrevliga grund ute på sjön. Är du osäker vilka glas som faktiskt är polariserande så fråga oss i butiken. Maui Jim och Polaroid är dock kända för denna funktion. 

Vi erbjuder även solglasögon med styrkor i för dig som vill se klart även med solglasögon.

Maui Jim Solglasögon


Optiker Almå i Linköping är ett familjeföretag från 1969 inriktat på glasögon, linser, ögonhälsa samt nöjda kunder. Vi håller oss väl uppdaterade med de senaste kunskaperna och tekniken så att du kan få den bästa lösningen för dina ögon och syn. Välkommen!