Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Vi bryr oss om dina ögons hälsa

Vi har länge kunnat förbättra din syn. Nu vill vi hjälpa dig att behålla den.

God syn och ögonhälsa går hand i hand

Nu finns en ny metod att hälsoundersöka dina ögon hos oss. Metoden bygger på en avancerad ögonbottenkamera (se bild ovan) som i kombination med kontroll av synskärpa, synfält och ögontryck ger en heltäckande bild av dina ögons hälsotillstånd. Fördelen är att några allvarliga åldersförändringar i ögat kan upptäckas på ett så tidigt stadium att de går att behandla framgångsrikt.

Din genväg till Sveriges främsta ögonexpertis

En ögonhälsoundersökning tar cirka en timma och ger inga som helst obehag, vare sig under själva undersökningen eller efter. Bilderna från ögonbottenfotograferingen skickar vi tillsammans med övriga mätningar elektroniskt till våra ögonläkare. Inom några dagar kan ett fullständigt utlåtande kring din syn- och ögonhälsa vara klar. Läs mer på EyeDiagnostics hemsida:
www.eyediagnostics.info

Goda utsikter om förändringarna upptäcks i tid

Skulle undersökningen visa på någon form av ögonförändring som kan få konsekvenser för ditt framtida seende, får du en remiss för vidare undersökning och behandling. Är allt normalt och dina ögon ser friska ut, får du naturligtvis besked om det också.

Läs vidare om hur en ögonhälsoundersökning går till

Välkommen att öka dina chanser till en fortsatt god syn och ögonhälsa hos oss.

Ögonläkare

Nu finns det möjlighet att boka tid hos vår ögonläkare Anders Granberg. En undersökning kostar 1600 kr (Vi är ej landstingsanslutna.)

Anders Granberg Lejre, medicinskt ansvarig har arbetat som ögonspecialist med särskild inriktning på främre segmentets kirurgi och refraktiv kirurgi i snart 15 år. De senaste 10 åren har han varit verksam som ögonkirurg inom privat verksamhet. 

Anders har erfarenhet från över 16000 intraockulära operationer och över 6000 laseroperationer och är medlem i Svenska Läkarförbundet, Norska Läkarförbundet, General Medical Council, Storbritannien, European Cataract and Refractive Society, American Cataract and Refractive Society. 

Historik  

• Läkarexamen Karolinska Institutet.  
• Överläkare Sörmlands Läns Landsting. 
• Konsult inom ögonkirurgi i Norge och Danmark.  
• Consultant Opthalmic Surgeon, England.  
• Verksamhetschef Memira 2008-2011.

Optivital ögonvitamin

Optvital är ett svenskt kosttillskott med en vetenskapligt dokumenterad sammansättning av vitaminer och mineraler enligt världens största studie över åldersförändringar i gula fläcken, Age-Related Eye Disease Study (AREDS). Kosttillskottet innehåller C- och E-vitamin, zink, koppar, lutein och zeaxantin.


Läs mer om kosttillskottet Optivital här:

Eye Diagnostics
Soflin Pharma

Ögonsjukdomar

500.000 svenskar bär på en ögonsjukdom. Nu har vi gjort det mycket enklare att hitta dem.

Över en halv miljon svenskar bär på en ögonsjukdom

Minst 500.000 personer i Sverige bär på någon av de vanligaste ögonsjukdomarna – åldersförändringar i gula fläcken, glaukom (grön starr) eller diabetes-retinopati. De stora riskgrupperna är äldre och diabetiker. 

Åldersförändringar i gula fläcken är t ex den vanligaste orsaken till synnedsättning hos patienter över 65 år. Även glaukom drabbar främst äldre. Diabetes mellitus ökar kraftigt även bland yngre. Om tio år har antalet drabbade fördubblats. Närmare hälften av dessa utvecklar diabetes-retinopati, förändringar i ögats blodkärl.

Sjukdomarna går att behandla om de upptäcks i tid

Vid en grundläggande hälsoundersökning av ögonen kan man upptäcka dessa sjukdomar på ett tidigt stadium och snabbt sätta in rätt behandling. En ny, enkel undersökningsmetod finns nu hos Synhälsan. Den bygger på en mycket avancerad ögonbottenkamera, och bedömningen görs av några av Sveriges främsta ögonläkare.

Undersökningen är snabb, enkel och helt utan obehag för patienten. En fotografering av ögonbotten görs på ett par minuter, och bilderna skickas sedan elektroniskt direkt till ögonspecialisten. Bedömningen av bilderna kan i angelägna fall vara klar inom ett par timmar.

En ögonbottenfotografering i kombination med kontroll av synfält och synskärpa ger en mycket god bild av patientens ögonstatus. En hälsoundersökning av ögonen borde vara ett självklart komplement till all annan hälsoundersökning, inte minst när det gäller riskgrupperna äldre och diabetiker.

Vår nya metod har gjort det både snabbare och enklare att bedöma förändringar i ögonbotten

Med hjälp av den nya ögonbottenkameran går det snabbt både att ta en detaljerad bild av ögonbotten och att skicka underlaget vidare till specialist för en korrekt analys. Med denna metod behövs ingen droppning i ögat för att vidga pupillen. Det betyder att patienten slipper obehag och nedsatt syn både under och efter undersökningen. Undersökningen tar bara några minuter och är helt smärtfri för patienten. 

Ögonundersökning för dig över 50 år

Hälsoundersökningen av ögonen är helt smärtfri och du får inga besvär efter undersökningen. Priset för fullständig ögonhälsoundersökning: synskärpa, synfält, ögontryck och ögonbottenfotografering är 895 kr. (vanlig synundersökning 450 kr).

Bilden skickas direkt till en ögonläkare med specialistkompetens

Efter fotograferingen skickas bilderna elektroniskt till en läkare med specialistkompetens som analyserar dem och gör en bedömning. Detta sätt att arbeta skapar många fördelar för både patienten och läkaren. Tack vare den höga kvaliteten på bilderna kan specialistläkaren upptäcka även små förändringar i ögonbotten på ett mycket tidigt stadium. Det blir också enklare för läkaren att vidarebefordra underlaget för eventuell ytterligare analys eller expertutlåtande. För patienterna ger detta en helt ny möjlighet att snabbt, enkelt och smärtfritt göra återkommande hälsoundersökningar av sina ögon.

Resultatet går att jämföra med tidigare undersökningar 

En stor fördel med denna metod är att bilderna kan arkiveras tillsammans med patientens journal. Detta gör det betydligt enklare att utvärdera förändringar och se hur en sjukdom eller en behandling fortskrider. Detta är viktigt inte minst vid byte av läkare. Vid ögonbottenfotografering görs bedömningen utifrån ett helt objektivt underlag. På samma sätt som en tandläkare sparar röntgenbilder kan de arkiverade ögonbottenbilderna användas för att jämföras med nya undersökningar. Den nya tekniken öppnar en ovärderlig möjlighet för alla som har en utvecklad eller begynnande ögonsjukdom. För många betyder detta att deras sjukdom kan upptäckas tidigare och de får en chans att behålla sin syn längre i livet. Kontakta oss för att beställa tid eller för att få mer information om ögonbottenfotografering, eller läs vidare på eyediagnostics.se.

Ögonhälsoundersökning >>

Boka tid >>


Optiker Almå i Linköping är ett familjeföretag från 1969 inriktat på glasögon, linser, ögonhälsa samt nöjda kunder. Vi håller oss väl uppdaterade med de senaste kunskaperna och tekniken så att du kan få den bästa lösningen för dina ögon och syn. Välkommen!