Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Om oss

Garantier  •  Service  •  Vår personal  •  Butiken •  Verkstaden

Hos oss får du alltid hög kvalitet till ett bra pris.

Vi är ett familjeföretag som sätter dig som kund i centrum. Företaget grundades 1969 av Jan och Birgit Almå och drivs nu av syskonen, Marie och Tomas Almå.

Vi är fem stycken legitimerade optiker med kontaktlinsbehörighet som ser till att vara uppdaterade med senaste kunskap och teknik. Bland annat utför vi ögonhälsoundersökningar med ögonbottenfotografering, synfältsmätning och tryckmätningar, så att du kan känna dig trygg med din syn även inför framtiden. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2008. Dessutom samarbetar vi med Ögonlasern, så du som funderar på att behandla dina synfel är också välkommen in för mer information och rådgivning.

Optiker Almå är en del av Synologen!

Garantier

Glasögon

När du köper glasögon hos oss ingår en skadegaranti som gäller 1 år. Vid skada betalar du endast 30% av kostnaden, gäller dock ej vid förlust eller totalskada.

2 månaders funktionsgaranti: Fungerar inte dina glas som det är tänkt så ser vi över styrkorna och byter om det behövs. Kontakta oss inom två månader så hjälper vi dig.

Om mot förmodan det skulle visa sig att det är fabrikationsfel på glasögonen du köpt av oss så gäller enligt konsumentköplagen 3 års garanti mot fabrikationsfel på glas och bågar.

Kontaktlinser

Du har även garanti på kontaktlinser. Du får ny lins utan kostnad om du har sönder eller förlorar någon lins inom 6 månader. Gäller för 14 dags- och månadslinser.  Vid problem kontrollerar vi dina ögon och linser utan kostnad inom 6 månader. Vi följer konsumentköplagen.

Service

För att kunna erbjuda bästa tänkbara kvalitet och service har vi egen inslipningsverkstad. Vi arbetar med högkvalitetsglas från Zeiss, Rodenstock och Hoya. Vi utför även reparationer i vår verkstad. Vi är medlemmar i Synologen som verkar för hög kvalitet och utbildning. Vi är certifierade enligt ISO 9001:2008

Vi hjälper även dig som har speciella krav och önskemål. Det kan gälla glasögon för speciella ändamål till exempel:

•  Bildskärmsarbete
•  Skyddsglasögon
•  Skytteglasögon
•  Luppglasögon för tandläkare och läkare
•  Specialslipningar för synsvaga
•  Sportglasögon
•  Luppar och förstoringsglas

Resurs Bank avbetalning

Det går även bra att dela upp betalningen av dina glasögon. Med Resurs Bank avbetalning får du räntefritt i upp till sex månader.

https://www.resursbank.se/

Vår personal

Tomas

Driver butiken tillsammans med min syster Marie. Jag är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet och har även arbetsmedicinsutbildning. Jag gör för- och efterundersökningar när det gäller synbehandlingar på Ögonlasern. Mina specialiteter är  skytteglasögon och luppglas.

Marie

Driver butiken tillsammans med min bror Tomas. Jag är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet
och har jobbat på Optiker Almå sen 1978. Jag sköter även bokföringen på företaget.

Catharina

Är legitimerad optiker med kontaktlinsbehörighet. Tåranalyser och prismakorrektion är två av mina specialiteter. Jag är dessutom den som har jobbat längst på Optiker Almå efter Marie och Tomas.

Therese

Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet samt arbetsmedicinsutbildning. 
Mina specialiteter är arbetsrelaterade glasögon och kontaktlinser. Året 2013/2014 läste jag diagnostisk optometri på Karolinska institutet i Stockholm. Jag fick en fördjupning i ögats sjukdomar och lärde mig bedöma ögonbotten fotografier.

Sofia

Jag är leg. optiker med kontaktlinsbehörighet och har även  synergonomiutbildning. Mina specialiteter är arbetsrelaterade glasögon samt mjuka kontaktlinser, då jag tidigare jobbat som kontaktlinscoach på ett större företag.

Louise

Jag jobbar främst i butiken samt har hand om inköp av bågar och solglasögon. Är dessutom kordinator på Ögonlasern i Linköping.


Kattis Optiker Almå

Katarina

Jag är utbildad optometritekniker och har hand om inslipningsjobben på verkstaden. Jag  hjälper även till med att välja bågar till våra kunder. 


Felicia

Jag jobbar främst i butiken och hjälper våra kunder att välja rätt båge. Hjälper även till på verkstaden med  inslipning av glas. Louise och jag hjälps åt att  köpa in nya bågar till butiken.

Butiken

I vår butik på hörnet hittar du de allra senaste bågarna och solglasögonen samt annat smått och gott, så som ögondroppar och skötselprodukter och mycket mer.

Den 4 april 2012 flyttade Optiker Almå från sin tidigare adress på Nygatan 20. Nu finns vi på Nygatan 18 som ligger 30 meter längre ner, i hörnet av Nygatan och Snickaregatan. Vi delar nu även lokalen med Ögonlasern som vi samarbetar med. Välkommen in!

Verkstaden

Trött på långa leveranstider? Vi på Optiker Almå vill att du ska få dina nya glasögon så fort som möjligt efter att du har beställt dem. Därför så slipar vi in glasen själva i vår verkstad istället för att skicka iväg dem för inslip. Om du har svårt att skiljas från din gamla båge så kan vi slipa in nya glas i den istället. Vi lagar även trasiga glasögon i verkstaden.

Få en 3D-upplevelse av hur butiken ser ut. Du kan titta runt och upp och ner samt förflytta dig genom butikens olika delar med hjälp av pilarna i mitten. Bakom kassan har vi två undersökningsrum samt verkstaden. Bakom den röda dörren längst ner i butiken (närmast Snickaregatan) finner du Ögonlaserns lokaler. 

Optiker Almå i Linköping är ett familjeföretag från 1969 inriktat på glasögon, linser, ögonhälsa samt nöjda kunder. Vi håller oss väl uppdaterade med de senaste kunskaperna och tekniken så att du kan få den bästa lösningen för dina ögon och syn. Välkommen!