Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Glasögon

Glas

Glasögonbågar

Solglasögon

Sportglasögon & Skytteglasögon

Barnglasögon

Börjar dina glasögon bli slitna? Vi hjälper dig att hitta en båge som passar dig i både färg och form, och ser också till 
så att du får glas av högsta kvalitet. Låt dina glasögon hjälpa dig att se bra, och dessutom se bra ut! 

Kort om glasögon

Glasögonen uppfanns kring 1200-talet i Italien, då man använde ädelstenen Beryll. Det är även från ordet beryll som smeknamnet brillor kommer ifrån. Linköping har också haft sin egen del i historien om glasögon då munk Johannes Hildebrand skickade ett brev i början av 1400-talet till biskopen i Linköping som avslutades med, ” ..så skicka mig också Edra brillor..”. Att glasögon var populärt bland munkar var kanske inte så konstigt då de la väldigt mycket tid på att skriva och läsa medan den resterade delen av befolkningen ägnade sig åt arbeten där synen inte var prioriterad. 

Men på 800 år har det hänt väldigt mycket. Vi människor tar till oss information i skrift varje dag via tidningar, böcker och mobiltelefoner. Det har gjort att efterfrågan på glasögon har ökat. Idag är det inte bara ett hjälpmedel för att förbättra synen, det har blivit en mycket populär modeaccessoar. Stora anrika modehus såsom Giorgio Armani och Gucci har designat bågar nästan lika länge som de har designat kläder. 

Vi på Optiker Almå har sålt glas och bågar i över 40 år och vi har sett vilka trender som har passerat och vilka som är aktuella i nuläget. I vår butik hittar du varumärken från mindre nordiska designerns men även större internationella, vad de alla har gemensamt är unik design och hög kvalitet. Vi vet även att alla ögon och synfel är olika, tillsammans med duktiga optiker och avancerad utrustning hittar vi rätt glas för just ditt synfel. Välkommen in till Optiker Almå för att hitta glasögon som får dina ögon att le!

Glasögonbågar >>

Solglasögon >>

Sportglasögon och skytteglasögon >>

Barnglasögon >>

Garanti på dina glasögon >>

Boka tid för undersökning >>


Optiker Almå i Linköping är ett familjeföretag från 1969 inriktat på glasögon, linser, ögonhälsa samt nöjda kunder. Vi håller oss väl uppdaterade med de senaste kunskaperna och tekniken så att du kan få den bästa lösningen för dina ögon och syn. Välkommen!